Cultuurladder

Cultuurladder

Welkom bij de Cultuurkalender; dé culturele agenda van Brielle.

Hier ziet ziet u de evenementenkalender. Deze kalender wordt wekelijks bijgewerkt en is tevens, samengevat, in het Briels Nieuwsland te vinden. Heeft u iets te melden op het gebied van kunst en cultuur in de gemeente Brielle dan kunt u uw bijdrage(en) hier zelf in één van de invoerblokken in de rechter kolom invoeren. Uw bijdrage wordt eerst door de redactie bekeken op inhoud en dan eventueel geplaatst. Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!

 • Hoe is het weer hier rond Brielle?
  4°
  0°
  Vr
  0°
  Za
  -1°
  Zo
  1°
  Ma
  0°
  Di

Evenementen

Voeg evenement toe Afbreken
Dank voor uw bijdrage
Categorie
Aanvangsdatum
Einddatum
Aanvangstijd
Eindtijd
« Vorige maand Februari 2018 Volgende maand »
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
1
 • Nieuwe kunst in 't Dijckhuis
21
1
 • Nieuwe kunst in 't Dijckhuis
22
1
 • Nieuwe kunst in 't Dijckhuis
23
1
 • Nieuwe kunst in 't Dijckhuis
24
2
 • Nieuwe kunst in 't Dijckhuis
 • 11:00Open Dag Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES
25
1
 • Nieuwe kunst in 't Dijckhuis
26
1
 • Nieuwe kunst in 't Dijckhuis
27
1
 • Nieuwe kunst in 't Dijckhuis
28
3
 • Geuzennaald open
 • Nieuwe kunst in 't Dijckhuis
 • 14:00Boek & Film in de Infirmerie
1
2
3
4

Februari 2018

Nieuwe kunst in 't Dijckhuis

donderdag 1 februari 2018 / woensdag 28 februari 2018
Expositie

cl - dijckhuis 2018

Januari en Februari in 't Dijckhuis

Larisa Jevnovataya is geboren in Oekraïne en woont sinds 2010 in Nederland.
Ze is gespecialiseerd in het realistisch weergeven van de werkelijkheid in verschillende genres. De laatste tijd gaat haar voorkeur uit naar abstract werk en laat ze zich vooral inspireren door de natuur, hierbij valt vooral het gebruik van krachtige kleurencombinaties op. Zij schildert op doek met olieverf en acryl. In 2016 tijdens de Nationale kunstdagen in Ahoy behoorde zij tot één van de 50 meest gewaardeerde kunstenaars, beoordeeld door een vak jury en het publiek. Haar schilderijen zijn in het bezit van kunstgaleries en particuliere collecties in diverse landen. Zo schildert ze onder andere portretten, dieren, landschappen en naakten. Larisa werkt ook in opdracht.
www.artlarisa.eu

Vierkant een KUNST
Ria Bergwerff, geboren en getogen in Rozenburg is in 2010 begonnen met het vervaardigen van haar Vierkant een Kunst. In het verleden heeft zij verschillende opleidingen gevolgd waaronder
Creatieve Handvaardigheid, Etaleren en de Opleiding Activiteiten Begeleiding. Inmiddels is ze alweer 7 jaar met haar passie Vierkant een Kunst bezig, waar ze vierkantjes van 12 x 12 cm bewerkt met schelpen, zand, stenen, stokjes, kralen, knopen. De kleine vierkante plankjes worden vervolgens op een grote achtergrond gelijmd. De wanddecoraties die hierdoor ontstaan hebben verschillende afmetingen , afhankelijk van de hoeveelheid vierkantjes die hierop verwerkt zijn (3 tot wel 40 stuks). Het werken aan haar kunst is nog steeds inspirerend en vernieuwend. Ze hoopt dat u geniet van het werk dat u ziet en het wellicht inspireert om ook te gaan werken met de herkenbare materialen die ze gebruikt.

t Dijckhuis: Dijckpotingen 10, 3237 AK Vierpolders
Kijk voor openingstijden op www.dijckhuis.nl/info dijckhuis, of bel even naar 0181 417 328.

Zaal Veckhoek is van maandag tot donderdag toegankelijk van 17.00-19.00 uur, op vrijdag van 16.00-22.00 en zaterdag van 10.00-11.30 uur (tenzij incidentele verhuur).

Stichting t Dijckhuis Vierpolders www.dijckhuis.nl
Kunstkring Voorne www.kunstkringvoorne.nl

Expositie ‘Art in Open Air’

zaterdag 3 februari 2018

cl - Schilderij Bregje de KoningDe februari-expositie in galerie Kunst in Uitvoering te Zwartewaal van Kunstkring Voorne toont het werk dat het afgelopen jaar gemaakt is door de woensdagavond schilder- en tekengroep o.l.v. KKV-lid Bregje de Koning.

Tijdens de zomermaanden trekt deze groep er op uit onder de groepsnaam ‘Art in Open Air’ om op locatie te schilderen.

Exposanten: Cora Boerboom, Regina Goosen, Bregje de Koning, Nettie Kootje, Jaap Poot en Nel de Snoo.
Gastexposanten zijn Theo Heydenrijk (schilderijen) en Sija Vermaat (mozaïek).

Op de expositiemiddagen zijn er in de galerie gastheren of gastvrouwen aanwezig om bezoekers te ontvangen en uitleg te geven.

Locatie: Galerie "Kunst in Uitvoering", Bernissedijk 24, 3238 BM Zwartewaal (ingang aan de kop van de haven).
Openingstijden: zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

Openingstijden: iedere zaterdag en zondag 3 t/m 25 februari 2018, van 13.00 – 17.00 uur in de galerie aan de Bernissedijk 24 te Zwartewaal.
Meer informatie: www.kunstkringvoorne.nl

Open Dag Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES

zaterdag 24 februari 2018
11:00 / 22:00

Om te vieren dat het nieuwe ‘Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES’ open is, is er op zaterdag 24 februari een open dag met verschillende activiteiten voor groot en klein. Waaronder twee bakwedstrijden: ‘Heel Brielle Bakt’ (vanaf 13 jaar) en een ‘Cupcakecup’ voor de jongste deelnemers. Tijdens de open dag mogen bezoekers de baksels proeven. Bakkers van de beste creaties ontvangen een prijs uit handen van een bekende Briellenaar.

Wil jij jouw baktalent laten zien? Schrijf je dan in via pl.vanmunster@brielle.nl. Vermeld hierbij je naam, leeftijd en telefoonnummer.


Samen onder één dak


Met de komst van het Sport- en Cultuurhuis worden sport, cultuur, bibliotheek, kunst, horeca en het steunpunt vrijwilligerswerk voortaan onder één dak aangeboden. Bereikbaar via één ingang en voorzien van één balie. De vergrote foyer en de werkvertrekken krijgen wifi voor bezoekers en medewerkers.

Tijden

Op zaterdag 24 februari bent u welkom tussen 11.00 en 16.00 uur. Er zijn diverse proeverijen, demonstraties, optredens en workshops. Uiteraard is er ook vanalles te doen voor kinderen.

Om 12.00 uur zal de officiële aftrap zijn en de bekendmaking van de winnaar van de CupcakeCup en de Heel Brielle Bakt-wedstrijd.

In de avond, vanaf 18.30 uur: Rop Janze met zijn Poëzie Jukebox, een après-ski aquadisco en voetbal (12+).  Daarnaast is er een gastoptreden door societyzanger en entertainer Ger Vos. Kaarten hiervoor zijn gratis en worden door middel van verloting verstrekt. Wilt u ook kans maken op kaarten, meldt u dan aan via kaartverkoop@brestheater.nl met uw naam en telefoonnummer. Er worden maximaal 2 kaarten per persoon verstrekt, zodat iedereen evenveel kans maakt.

U vindt Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES aan de Reede 2A te Brielle.

Meer informatie en t.z.t het hele programmai: www.brielle.nl/dukdalfbres

Geuzennaald open

woensdag 28 februari 2018 / vrijdag 30 maart 2018

De Geuzennaald in Bastion VIII
Elke wo + vr van 13.30 - 16.30 uur
Elke zaterdag van 11.00 - 15.00 uur.
Van 28 februari t/m 30 maart verkoop van 1 Aprilkleding.

Poster2018

Boek & Film in de Infirmerie

woensdag 28 februari 2018
14:00 / 16:00

Veel films zijn gebaseerd op een boek. Bekijk een boek eens van een andere kant en vergelijk het met de film.
Deze middag wordt de verfilming van het boek “Alsof het voorbij is - J. Barnes" vertoond.

Boek:
De tijd heeft Tony Webster ingehaald: ineens is hij een man van rond de zestig, die met weemoed terugkijkt op zijn schooljaren. Hij heeft vriendschappen, een carrière, een huwelijk en een best makkelijke scheiding gehad. Hij heeft zeker nooit geprobeerd iemand pijn te doen. Maar het geheugen is niet perfect. Het kan altijd verrassen, zoals een brief van een advocaat zal bewijzen.

Alsof het voorbij is is het verhaal van een man die voorgoed afscheid neemt van de beloftes van zijn jeugd. Doorweven met Barnes' kenmerkende precisie, vaardigheid, prachtige zinnen en inzicht is dit een werk van een van 's werelds voornaamste schrijvers. Geen wonder dat deze titel bekroond is met een groot aantal prijzen.

Bij reservering voor deze filmvoorstelling kan een exemplaar van het verfilmde boek worden geleend in de Bibliotheek, zodat u boek en film met elkaar kunt vergelijken.

Voordeel met je biebpas : €2,50
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
Kosten: €7,50
Locatie: Rozemarijnstraat 42, Brielle
Informatie: www.leerenbeleef.nl

Heeft u uw bijdrage verzonden? Dank u! Om u eventueel te kunnen bereiken verzoeken wij u vriendelijk hieronder in het veld ‘Uw e-mailadres’ uw eigen e-mailadres in te vullen en daarna op de grijze pijl te klikken om te verzenden. Bij voorbaat hartelijk dank!

captcha