Cultuurladder

Cultuurladder

Welkom bij de Cultuurkalender; dé culturele agenda van Brielle.

Hier ziet ziet u de evenementenkalender. Deze kalender wordt wekelijks bijgewerkt en is tevens, samengevat, in het Briels Nieuwsland te vinden. Heeft u iets te melden op het gebied van kunst en cultuur in de gemeente Brielle dan kunt u uw bijdrage(en) hier zelf in één van de invoerblokken in de rechter kolom invoeren. Uw bijdrage wordt eerst door de redactie bekeken op inhoud en dan eventueel geplaatst. Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!

 • Hoe is het weer hier rond Brielle?
  10°
  6°
  Vr
  6°
  Za
  8°
  Zo
  8°
  Ma
  7°
  Di

Evenementen

Voeg evenement toe Afbreken
Dank voor uw bijdrage
Categorie
Aanvangsdatum
Einddatum
Aanvangstijd
Eindtijd
« Vorige maand Februari 2017 Volgende maand »
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
2
 • Kunstexpositie in 't Dijckhuis
 • Expositie Kunstgroep Atelier Bregje En Art in Open Air
22
4
 • Kunstexpositie in 't Dijckhuis
 • Expositie Kunstgroep Atelier Bregje En Art in Open Air
 • 14:00Boek&Film, boek: Het Deense meisje
 • 15:00Lezing door kinderboekenschrijver Jacques Vriens
23
2
 • Kunstexpositie in 't Dijckhuis
 • Expositie Kunstgroep Atelier Bregje En Art in Open Air
24
2
 • Kunstexpositie in 't Dijckhuis
 • Expositie Kunstgroep Atelier Bregje En Art in Open Air
25
3
 • Kunstexpositie in 't Dijckhuis
 • Expositie Kunstgroep Atelier Bregje En Art in Open Air
 • 20:30Keltische Luisterfolk in BREStheater Brielle
  Windbroke in BREStheater
26
2
 • Kunstexpositie in 't Dijckhuis
 • Expositie Kunstgroep Atelier Bregje En Art in Open Air
27
1
 • Kunstexpositie in 't Dijckhuis
28
1
 • Kunstexpositie in 't Dijckhuis
1
2
3
4
5

Februari 2017

Kunstexpositie in 't Dijckhuis

woensdag 1 februari 2017 / dinsdag 28 februari 2017

Kunstexpositie ‘t Dijckhuis Vierpolders Januari - Februari 2017
Aart Rijkaart

Aart Rijkaart is in Alblasserdam geboren en opgegroeid vlakbij de wereldberoemde molens van Kinderdijk. Hij schildert al zijn hele leven, is autodidact en heeft vele jaren deelgenomen aan workshops bij verschillende  beeldende kunstenaars.
Zijn werk is gevarieerd, figuratief en realistisch. Naast het schilderen met olieverf  werkt hij ook veel met Oost Indische inkt, wat tot uitdrukking komt in zijn pentekeningen. Zijn voorkeur gaat uit naar dieren, roofvogels en uilen.
Maar ook naar landschappelijk werk: zee, strand en duinen met een spannende luchtpartij. Vaardigheid en precisie spelen daarbij een grote rol. Het tekenen en schilderen is voor hem een passie. Steeds weer een uitdaging om een rechthoekig plat doek te veroveren en om te zetten in beeld en kleur om er daarna van te genieten.
Aart Rijkaart 0181 610007, a.rijkaart01@hetnet.nl
Wanda Klein
Wanda’s passie is mozaïek. Zij werkt behalve twee- en driedimensionaal ook in bas-reliëf. De materialen omvatten keramische- en glastegels, voorwerpjes die haar aandacht trekken en eigen boetseerwerk. Wanda heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld, met als basis de Romeinse mozaïeken, gecombineerd met eigentijdse technieken en ideeën. Naast vrij werk wordt ook in opdracht gewerkt.
www.MozaWan.com

‘t Dijckhuis: Dijckpotingen 10, 3237 AK Vierpolders
Kijk voor openingstijden op www.dijckhuis.nl/info dijckhuis, of bel even naar 0181 417 328
Stichting ‘t Dijckhuis Vierpolders www.dijckhuis.nl

Expositie Kunstgroep Atelier Bregje En Art in Open Air

vrijdag 3 februari 2017 / zondag 26 februari 2017

Hobbykunstenaars exposeren in februari

Kunstkring Voornelid Bregje de Koning organiseert sinds enige tijd wekelijkse inloopteken- en schilderavonden. Er is hierbij geen sprake van een lesavond, maar voor € 3,50 een paar uur samen werken in een gezellige ongedwongen sfeer. Gedurende de zomerse schoolvakanties wordt de avond verruild voor de frisse buitenlucht. De groep trekt er dan in de omgeving op uit om foto's en schetsen te maken die als basis dienen voor de thuis te maken tekeningen of schilderijen.

Tijdens de openingstijden van de expositie kan jong en oud gratis komen werken in de galerie.

cl - expo kunstkring februari 20173 t/m 26 FEBRUARI 2017
In galerie Kunst in Uitvoering
Bernissedijk 24 Zwartewaal
Openingstijden:
vrijdag, zaterdag en zondag
Van 13.00 – 17.00 uur

Meer informatie: www.kunstkringvoorne.nl

Boek&Film, boek: Het Deense meisje

woensdag 22 februari 2017
14:00 / 16:00
Film / Literair

Veel films zijn gebaseerd op een boek. Bekijk een boek eens van een andere kant en vergelijk het met de film. Welke vindt u mooier?

Deze middag wordt de verfilming van het boek “Het Deense meisje” van David Ebershoff vertoond.

Boek: De liefdesgeschiedenis tussen een Californische vrouw en haar Deense man, de schilder Einar Wegener, die in de jaren dertig als eerste een sekseveranderende operatie onderging

Bij reservering voor deze middag kan een exemplaar van het verfilmde boek worden geleend in de Bibliotheek, zodat u boek en film met elkaar kunt vergelijken.

€7,50 / €5,00 (biebpas)
In de Infirmerie, Rozemarijnstraat 42

Lezing door kinderboekenschrijver Jacques Vriens

woensdag 22 februari 2017
15:00 / 00:00

22 februari om 15.00 uur

in de bibliotheek van Brielle

Toegang € 2.50

Kaartverkoop:

www.leerenbeleef.nl

Boekhandel Hoofdstuk Een

0181-418370, info@hoofdstuk-een.nl

Keltische Luisterfolk in BREStheater Brielle

zaterdag 25 februari 2017
20:30 / 00:00

Wat moet je als iets minder bekende folkband doen om een theatertour te organiseren? Je benadert verschillende theaterprogrammeurs en waar nodig huur je de zaal gewoon zelf!

Dit bedacht tenminste de Keltische band Windbroke, én met succes inmiddels. Zaterdag 25 februari speelt de band alweer het laatste concert van deze tour, dit keer in BREStheater in Brielle.

Vele mensen genoten al van de melancholische maar toch ongedwongen sfeer waarmee hun doe-het-zelf-theaterconcert vol zit. In een avondvullend programma laten ze het publiek kennis maken met de vele facetten van de Keltische muziek. Vrolijke traditionele instrumentale nummers als Jigs, Reels, Polka’s en Strathpeys worden afgewisseld met ballades, Sad-Songs, weemoed liederen en Songs over onmogelijke liefdes en heimwee (zakdoeken meenemen). Dit alles wordt verbonden door wetenswaardige en humoristische vertellingen en poëtische elementen. Een aanrader voor iedereen die van pure muziek houdt.

Omdat het concert niet door BREStheater zelf wordt georganiseerd maar een samenwerking is op basis van verhuur kunnen de kaarten uitsluitend worden gereserveerd of gekocht via de website van de band: www.windbroke.nl of voor aanvang aan de deur. De kaarten kosten € 10,- en de voorstelling begint om 20:30 uur.

 

Over de band:

Windbroke is een Keltische folk band van Zeeuwse bodem die al een aantal jaren succesvol regionaal actief is. Wars van het populisme in dit genre kiest het gezelschap voor de wat onbekendere luistervariant van de traditionele Keltische muziek. Met gebruik van akoestische instrumenten zoals Bodhran, High- en Low-whistles, gitaar, accordeon, mandoline en banjo creëren de vier muzikanten een sfeer die emotie oproept en die je in gedachten voert naar de kusten van Bretagne en Galicië, de groene heuvels van Ierland, de ruige Schotse Highlands en het warme turfvuur van de plaatselijke Pub.

 

Heeft u uw bijdrage verzonden? Dank u! Om u eventueel te kunnen bereiken verzoeken wij u vriendelijk hieronder in het veld ‘Uw e-mailadres’ uw eigen e-mailadres in te vullen en daarna op de grijze pijl te klikken om te verzenden. Bij voorbaat hartelijk dank!