Eénakterfestival

Eénakterfestival

eenakterfestival cultuurweb brielle

Op zondag 5 februari 2017 organiseert de Stichting Kunst en Cultuur Brielle voor de vijfde keer (!) het Eenakterfestival Brielle in BREStheater.

De acht (amateur)toneelverenigingen die dit jaar meedoen zijn: Ziezo, TIOS, Rijp & Groen, Komedianten, Helvetia, De Dolle Spijker, Centrum voor de Kunsten en Toneel Re-eL.

Het middagprogramma is van 14.30 – 17.30 uur, het avondprogramma om 19.00 – 21.30 uur (tijden onder voorbehoud, kan iets uitlopen!). Het thema is “Passie”.

Naast een juryprijs wordt er ook een Publieksprijs uitgereikt. Toeschouwers die alle voorstellingen bijwonen kunnen hun stem uitbrengen.

Jury:
André Kok
Kathinka van Putten
Mirjam Stolk

Middagprogramma
Aanvang 14.30 uur

1. Ziezo met “Vermist” regie en script Anja Meijer 14.35 uur: “Belevenissen in café ’t Oude Kruikje.”

2. Toneel Re-el met “Anna en Eva” van Wim Bak en Ed Koorn, regie Carla Assenberg 15.05 uur: “2 vrienden, 1 overtuiging, 1 passie, 1 hulpvraag – Blijft vriendschap bestaan in tijden van nood?”

Pauze

3. De Komedianten met “Onmin” van Pip Barnard 16.00 uur: “Een nacht op weg naar de passie.”

4. Centrum voor de Kunsten met “De erfenis” geschreven en geregisseerd door Lenneke Mietes 16.35 uur: “Wat hebben een ongeluk, een feesthoed en talloze affaires met elkaar gemeen? In ‘De erfenis’ van Lenneke Mietes duizelt het van de scherpe dialogen en schrijnende situaties. ‘De erfenis’ is dicht op de huid en tegelijkertijd meeslepend. Een familieverhaal is nog nooit zo bizar geweest.”

Avondprogramma
Aanvang 19.00 uur

5. Helvetia met “Kom hier dat ik je kus” scriptbewerking en regie Ruud Vrij 19.05 uur: “Twee vrouwen, die in de confrontatie met elkaar zoeken naar hun ‘waarheid’. Het verlangen naar, is de passie, die deze twee vrouwen weer samenbrengt. Een soort familiediner, maar dan anders!”

6. Rijp en Groen met “Hole in one” script van Koert Wijnands 19.40 uur: “Vier in golf gepassioneerde belegen heren in blijde verwachting.”

Korte pauze

7. De dolle spijker met “Heldinnen op sokken” van Thea van der Waal, regie Nico van Aken 20.20 uur: “Het lijkt een rustig avondje te worden voor cafébaas, tot er twee dames op leeftijd de bar binnen komen….”

8. TIOS met “Niets van enige betekenis in deze wereld is bereikt zonder PASSIE”, geschreven en geregisseerd door Margareth van Rooijen

21.00 uur
.
Pauze

Juryverslag en toekenning van de prijs

 

 

Kaarten: passepartout € 12,50, middag- of avondvoorstelling € 9,00

Verkrijgbaar wo/do/vr van 14 – 17 uurtheaterkassa Gooteplein 1, brielle

of via www.brestheater.nl

 

Volg de laatste nieuwtjes op de facebookpagina van het Eenakterfestival!

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Brielle.
logo k en c nieuw
logo-gemeente-brielle4