Expositie- en Tentoonstellingenkalender

Exposities en Tentoonstellingen

Welkom bij de Expositie- en Tentoonstellingenkalender van Brielle.

U zie hier de expositie- en tentoonstellingenkalender. Deze kalender wordt wekelijks bijgewerkt en is tevens, samengevat, in het Briels Nieuwsland te vinden. Heeft u iets te melden op het gebied van kunst en cultuur in de gemeente Brielle dan kunt u uw bijdrage(en) hier zelf in één van de invoerblokken in de rechter kolom invoeren. Uw bijdrage wordt eerst door de redactie bekeken op inhoud en dan eventueel geplaatst.

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!

 • Hoe is het weer hier rond Brielle?
  8°
  7°
  Di
  10°
  Wo
  8°
  Do
  10°
  Vr
  Weer in OpenWeatherMap

Exposties / Tentoonstellingen

Voeg item toe Afbreken
Dank voor uw bijdrage
Categorie
Aanvangsdatum
Einddatum
Aanvangstijd
Eindtijd
« Vorige maand December 2018 Volgende maand »
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6

December 2018

Kunstexpositie t Dijckhuis Vierpolders November - december 2018

zaterdag 1 december 2018 / maandag 31 december 2018
Expositie

Stichting t Dijckhuis Vierpolders

Marijke van Dijk - keramiek
Marijke van Dijk is 11 jaar geleden begonnen met keramiek. Ervoor beperkte haar creativiteit zich tot handwerken in diverse vormen. Inmiddels is het keramiek uitgebreid met schilderen en glasfusie. Marijke werkt impulsief en maakt waar zij op dat moment zin in heeft, meestal zonder het eindresultaat voor ogen te hebben. Zij houdt van eenvoudige vormen, en kiest vaak voor heldere kleuren. Het werk wordt thuis gestookt in een elektrische oven, RAKU-gasoven of houtoven (pitfire).
Marijke vindt het leuk deels samen te kunnen werken met haar man Jan Hulsmann en elkaar te kunnen inspireren. In de expositie is haar kleinere werk te zien in de vitrines.
Meer info: www.atelierstoofweg.nl

Cursisten Art Studio Leonardo de Vinci
Sinds een groot aantal jaren geeft Rinus Manschot teken- en schilderles, in verschillende technieken en materialen. Inmiddels heeft hij al heel veel mensen wegwijs gemaakt in de teken- en schilderkunst. Zo ook de mensen die nu tijdens de komende expositie laten zien wat zij onder zijn leiding hebben gemaakt of waar zij thuis mee bezig geweest zijn met toepassing van de verkregen informatie tijdens de lessen.
Er zijn verschillende technieken en stijlen tijdens deze expositie. Ook de onderwerpen zullen heel verschillend zijn en bij alle werken is te zien dat er passie en idee achter zit.
Tekenen en schilderen is een hobby die veel ontspanning geeft, je vergeet alles om je heen en de tijd vliegt voorbij. Ook door de cursisten wordt dat zo ervaren. Vaak hoor je dat kan ik nooit leren, maar door de stap voor stap methode kan hij veel mensen leren tekenen en schilderen.
Wil je ook leren tekenen en schilderen bezoek dan de website www.rinusmanschot.nl en hier vindt je alle informatie over de teken- en schilderlessen.

t Dijckhuis: Dijckpotingen 10, 3237 AK Vierpolders
Kijk voor openingstijden op www.dijckhuis.nl/info dijckhuis, of bel 0181 417 328
Zaal Veckhoek is van maandag tot donderdag toegankelijk van 17.00-19.00 uur, op vrijdag van 16.00-22.00 en zaterdag van 10.00-11.30 uur (tenzij incidentele verhuur).

EXPOSITIE en Kunstcafé

zaterdag 1 december 2018 / vrijdag 21 december 2018

GALERIE “KUNST IN UITVOERING” Bernissedijk 24 | Zwartewaal

Nieuwe Leden Exposeren

Elk jaar heet Kunstkring Voorne haar nieuwe leden welkom met een expositie in de galerie, aan de Bernisserdijk in Zwartewaal.
Dit jaar van 1 t/m vrijdag 21 december
elke zaterdag en zondagmiddag van 13.00 uur t/m 17.00 uur
en vrijdag 21 december om 19.30 uur.

Kunstcafé vrijdag 21 december
We nodigen iedereen van harte uit voor het tweede Kunstcafé in Galerie “Kunst in Uitvoering” te Zwartewaal op vrijdag 21 december om 19.30 uur. We sluiten een mooi jaar af en toosten op de komende feestdagen en activiteiten van de KunstKring Voorne. Ook heten we onze nieuwe leden welkom op deze avond. Zij zullen een korte presentatie houden en kunnen daarna het welbekende welkomst cadeautje uitzoeken uit de door leden aangeleverde werken in de Kunstkring Map. Onder begeleiding van een zacht muziekje kunnen we met een hapje en drankje in café sfeer bijpraten en kennis maken met de nieuwe leden en de expositie bekijken. Ook zal Diana van Zeijl wat vertellen en laten zien over haar reis en het les geven in plateel schilderen in Japan.

Expositie Elma van 't Hof

vrijdag 14 december 2018 / zondag 10 februari 2019

De komende periode zullen schilderijen van Elma van ‘t Hof te zien zijn in Galerie Willy Groot, Nobelstraat 8.

Elma schildert veelal vrouwenfiguren vol expressie, beweging en kleur. Juist voor deze drukke decembermaand is gekozen om heel ander werk van haar te exposeren, namelijk schilderijen in sobere kleuren met veel leegte.Die leegte is bewust gebruikt om een vorm van bezinning te verbeelden en om los te komen van de eigen identiteit.
Ook bij het abstracte werk komt het thema van stilte, leegte en bezinning terug. Geen uitbundig kleurgebruik, maar een ingehouden penseelvoering met zachte, sobere kleuren.

Het werk van Elma van ‘t Hof zal tot medio februari te zien zijn in de galerie.
Openingstijden : vrijdag 14:00-20:00 uur, zaterdag 11:00-17:00 uur, koopzondag 12:00-17:00 uur en op afspraak

www.willygroot.nlwww.elmavanthof.exto.nl

Heeft u uw bijdrage verzonden? Dank u! Om u eventueel te kunnen bereiken verzoeken wij u vriendelijk hieronder in het veld ‘Uw e-mailadres’ uw eigen e-mailadres in te vullen en daarna op de grijze pijl te klikken om te verzenden. Bij voorbaat hartelijk dank!

captcha