Eenakterfestival 2016

Eenakterfestival 2016

Zondag 7 februari was de vierde editie van het Eenakterfestival in het BREStheater, georganiseerd door de Stichting Kunst en Cultuur Brielle. Dit jaar waren er zeven deelnemende groepen uit Brielle en omgeving. De winnaar van dit jaar is de groep Helvetia met “De ……. vraag”.

Drie vluchtelingen naderen de grens van een welvarend land en daar ontstaat een gesprek tussen de vluchtelingen over hun ervaringen en verwachtingen. Het schijnt dat het land een vraag gebruikt om vluchtelingen te kunnen selecteren op toelaatbaarheid.

De jury roemde het hoge peil van alle eenakters, zeker in vergelijking met 2015. Daarom was er een extra aanmoedigingsprijs, een workshop die gegeven wordt door Kathinka van Putten,. een van de juryleden. Deze prijs ging naar TIOS met de eenakter “Vissen” over twee vriendinnen die gaan vissen.

Dit jaar werd voor de eerste keer een publieksprijs gegeven en deze werd gewonnen door de Komedianten met “De gruwelijke waarheid”.

De winnende groep ontving uit handen van de wethouder Wilbert Borgonjen van Brielle gemaakt door de Brielse kunstenares Willy Groot.