Blog

Lichtjesavond in Brielle!

Op vrijdag 14 december worden traditiegetrouw om 19.00 uur de lichtjes van de Kerstboom op de Markt aangestoken.

Enkele marktkramen van Havlickuv Brod met diverse streekproducten staan nabij de kerstboom.

Speciaal voor de Lichtjesavond komt dit jaar een groot kinderkoor naar Brielle. Het OŘÍŠEK koor bestaat uit 37 zangers en muzikanten (viool, piano, accordeon, gitaren en slagwerk). Dit koor uit onze Tsjechische zusterstad werd opgericht in 2003 en staat onder leiding van Jan Kletečka.

De meeste koorleden zijn leerlingen van de V. Sadech school in Havlíčkův Brod. De leeftijd ligt tussen de 12 en 15 jaar. Het koor zingt/ speelt ritmische en melodische liedjes in de stijl van de Tsjechische band “Jelen” en “Čechomor”. In Brielle zingen ze natuurlijk een speciaal kerstrepertoire. Ze spelen elk jaar ongeveer 20 concerten. Afgelopen jaar, tot nu toe het meest succesvolle, speelde het koor een kerstconcert met Eva Pilarová (een beroemde Tsjechische zangeres). Soms doen ze ook mee aan benefiet concerten.

Naast het optreden op de Lichtjesavond zal het koor ook zingen in de Plantage in Brielle en op de kerstmarkt in Zwartewaal (zaterdag 15.00 uur).
Op zaterdagavond zal er een speciaal optreden zijn in de Sjoel in Brielle (zaterdag 15 december, aanvang 19.30 uur, gratis toegang).

Bekijk de gehele culturele agenda van Brielle via de Cultuurladder.