Blog

cl - kunstwedstrijd brielle sint-catharijnekerk

Kunstwedstrijd “Sint-Catharijnekerk”

Een bijzondere kunstwedstrijd georganiseerd door Business Center Geuzenstaete, met als doel: geld inzamelen voor het noodzakelijke onderhoud en behoud van de fraaie Sint-Catharijnekerk.

Deelnemers aan deze kunstwedstrijd kunnen hun werk aanbieden in vijf disciplines: fotografie, driedimensionaal (ruimtelijk) werk, schilderen, grafiek/tekenen en textiel. Elke deelnemer kan één of meer werken inzenden.

Voorronde

Op zaterdagmiddag 10 juni vindt de voorronde plaats in Business Center Geuzenstaete te Brielle. Het werk van de deelnemers wordt beoordeeld door een publieks- en een vakjury. Tijdens deze voorronde worden vijftig werken (tien per discipline) genomineerd voor de wedstrijd.

Kunstroute en uitreiking

Gedurende de zomer kunnen deze deelnemers hun genomineerde werk exposeren in deelnemende winkels, horecazaken, de Sint-Catharijnekerk en Business Center Geuzenstaete. Er wordt een speciale kunstroute uitgezet. Op zaterdagmiddag 9 september bepaalt een publieks- en vakjury welk werk er per discipline het meest indruk heeft gemaakt. De winnaar van elke discipline ontvangt een mooie prijs uit handen van de burgemeester van Brielle, drs G.G.J. Rensen.

Deelname kunstenaars

Kosten voor deelname aan de wedstrijd zijn voor het eerste werk 10 euro: voor elk volgend werk 5 euro. De baten van de wedstrijd komen ten goede aan het onderhoud aan de Sint-Catharijnekerk.

Kunstenaars, cursisten, scholieren vanaf 16 jaar, fotografen: de organisatie hoopt dat veel mensen zich zullen laten inspireren door de Sint-Catharijnekerk en meedoen. Inschrijven kan via www.drmevents.nl .

Deelnemende Winkeliers/ bedrijven

Deelnemende bedrijven/ ondernemers worden natuurlijk uitgebreid onder de aandacht gebracht gedurende de zomerperiode tijdens de kunstroute, de voorrondes en bij de prijsuitreiking op 9 september. Tevens zal er een Kunst Gala avond worden georganiseerd op zaterdag 16 september, waarbij deelnemende bedrijven volop onder de aandacht worden gebracht.

Uw winkel of bedrijf wordt volop in de spotlights gezet in de regionale kranten, social media en u komt in de aandacht op de routekaart van de kunstroute deze zomer. Om dit mogelijk te maken wil de organisatie samen met u de handen ineen slaan om niet alleen de Sint-Catharijnekerk onder de aandacht te brengen bij een groter publiek, maar ook uw winkel of bedrijf en Brielle met de mooie historische panden en gezellige terrassen.

Winkels en bedrijven doen al mee vanaf €125 exclusief BTW, door een kunstwerk te adopteren in uw winkel of bedrijf, gedurende de zomermaanden.

Voor elke bewoner of ondernemer die sociaal, maatschappelijk betrokken is, of verantwoord wil ondernemen is dit een gewin!