Blog

20160908_Bedevaartskerk0023_verkleind

Kunstenaars gezocht

Oproep: Kunstenaars (amateur of professioneel) die deel willen nemen aan een bijzondere expositie in de Bedevaartskerk te Brielle

Kunstkring Voorne organiseert voor het tweede achtereenvolgende jaar, samen met het bestuur van de Bedevaartskerk gelegen aan de Rik 5 in Brielle, een expositie in de Bedevaartskerk. Het thema is “Wie of wat is heilig (voor jou of jouw omgeving)”. De expositie is voor publiek toegankelijk gedurende de maanden juni, juli en augustus, dagelijks van 13.00 – 17.00 uur.

Officiële opening: Vrijdag 9 juni 2017, 15.00 uur.

In de kerk is plaats voor 40 tot 50 kunstwerken, met een maximale afmeting van 1 meter x 1 meter.

Gelet op het karakter van de expositie wordt het aangeboden werk geballoteerd. De beoordeling vindt plaats tussen 22 mei en 4 juni. De kunstwerken mogen niet kwetsend of aanstootgevend zijn. Het thema van deze expositie leent zich voor diverse technieken en uitvoeringen. Kunstenaars die deelnemen zijn hier vrij in. Er mag worden deelgenomen door professionele en/of amateurkunstenaars. Leden van Kunstkring Voorne, maar ook niet leden worden van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Een groot deel van de kunstwerken, met name de schilderijen, wordt tentoongesteld in de sfeervolle kloosteromgang, een prachtige plek. De locatie is werkelijk uniek (tip: ga eens kijken bij de Bedevaartskerk) en wij verwachten dan ook dat dit weer een mooie, aantrekkelijke tentoonstelling wordt die de moeite waard is om aan mee te doen.

U kunt zich aanmelden bij Rinus Manschot en u kunt bij hem ook terecht voor vragen omtrent de expositie (zie voor email en telefoon hieronder). Er mag worden deelgenomen met 1 of meer kunstwerken, bij deelname wordt € 15,– per geëxposeerd werkstuk gerekend. Daar staat tegenover dat de kunstwerken verkocht mogen worden waarbij het verkoopbedrag geheel voor de kunstenaar is. De kunstwerken kunnen niet door ons verzekerd worden.

Na aanmelding ontvangt u van ons de resterende informatie over alle zaken die te maken hebben met aanleveren, ophalen en ballotage.

Behalve deze expositie, kunt u deelnemen aan de volgende programmaonderdelen, open voor leden en niet-leden:

Zaterdag 10 juni 2017

- Sketchcrawl Voorne:
De kerk is van 10.00 uur tot 16.00 uur voor iedereen open om te schetsen, te tekenen of te schilderen. Neem je eigen materialen mee en leef je uit! Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Zaterdag 17 juni 2017

- Kunstruilbeurs van 10.00 tot 12.00/13.00 uur
Doelstelling: Kunstwerken die anders maar op zolder of in een atelier blijven staan, waar iedereen op uitgekeken is, door middel van ruiling aan de man/vrouw te brengen. (Geen verhandeling van kitsch. Het mag niet het karakter van een rommelmarkt krijgen).
Plaats
: In de zijgangen vooraan (dus niet in de kerk zelf) Wij regelen geen (markt)kramen e.d.
Soorten kunstwerken: Alle soorten KUNST zijn toegestaan, mits niet kwetsend of aanstootgevend. Ruiling met bijbetaling is toegestaan. Kunstuitleen (al dan niet tegen betaling) is ook mogelijk. Geen verhandeling van kunstboeken. Te koop aanbieden van een catalogus met eigen werk is toegestaan.
Aanmelden voor de Kunstruilbeurs is niet nodig.
N.B.: De Bedevaartskerk en Kunstkring Voorne zijn niet aansprakelijk voor beschadiging of diefstal. Kerk en Kunstkring Voorne hebben geen enkele bemoeienis met “verhandelde” of uitgeleende kunst.

- Workshops (van 10.00 uur en 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur) verzorgd door verschillende kunstenaars
Doelstelling: Deelnemers laten proeven van het maken van een bepaalde kunstuiting. Kennis maken met kunstenaars en Kunstkring Voorne en eventueel lid worden.
Plaats: In de twee zijgangen vooraan in de kerk en vooraan in de ommegang.
Aantal workshops en deelnemers: Circa 5 workshops, waaraan 6 tot 8 mensen kunnen deelnemen. Een variatie van verschillende kunstuitingen wordt aangeboden. Een kunstuiting moet binnen 2 tot 2,5 uur te vervaardigen zijn.
Aanmelden: Wil je een workshop geven, dan moet je je aanmelden voor 1 juni.

Alle aanmeldingen gaan op volgorde van binnenkomst. Vol is vol.

VOOR ALLE AANMELDINGEN EN VRAGEN:
Rinus Manschot: E-mail - rinusmanschot.wijnboxen@gmail.com
Telefoon: 0181 – 612938 / Mobiel:06-18922659