Vertelfestival

Vertelfestival in Brielle

vertelfestival - stichting
Op verschillende locaties binnen de vestingmuren van Brielle worden spannende, gruwelijke en mooie verhalen verteld.
Op zaterdag 5 augustus 2017 kunt u weer luisteren naar spannende, verrassende en ontroerende verhalen tijdens de tiende van het Vertelfestival!

Vorig jaar is het festival in een nieuwe vorm gevat. In plaats van locaties verspreid door de hele binnenstad van Brielle, heeft de Stichting Kunst en Cultuur Brielle die het festival organiseert, is gekozen voor een locaties in een kleiner gebied, zodat er een sfeervol festivalgebied ontstaat. Het gebied omvat het gebied tussen de tuin van de Rooms-Katholieke kerk aan de Venkelstraat, het schoolplein van het Geuzenschip en de Catharijnekerk.

Het festival begint zoals ieder jaar om 11.45 uur met de voorlezing van de burgemeester, die dit jaar niet op de Markt maar voor de Sint-Catharijnekerk zal plaatsvinden. De eerste vertellingen beginnen om 12.15 uur. Zoals elk jaar wordt er speciaal voor de jeugd een spannend verhaal verteld op de meest spectaculaire locatie van Brielle, die normaal niet voor het publiek geopend is: de torenzolder van de Sint Catharijne. Na het verhaal worden de kinderen rondgeleid door de leden van het Klokkenluidersgilde op de luidzolder waar de klokken hangen en mogen ze misschien zelf de klokken luiden.

Om 16.30 wordt het festival afgesloten.

Vertelfestival
Achterkant Vertelfestival