Villa Schoutenhoeck

Villa Schoutenhoeck

villa schoutenhoeck
In Villa SChoutenhoeck, Molendijk 2 te Zwartewaal, worden activiteiten georganiseerd door een bijzondere creatieve werkgroep. Sinds 2014 opereert deze werkgroep onder de paraplu van Stichting Kunst en Cultuur Brielle.

Elk jaar organiseren zij tenminste één openluchttheater productie, die meerdere keren in hetzelfde weekend in de tuin van de villa wordt uitgevoerd en elk jaar weer veel bezoekers trekt.

Als u meer wil weten, gaat u naar www.villaschoutenhoeck.nl.

Hieronder en in de cultuurladder vindt u meer informatie over het komend evenement.

 

Openluchttheater “Orpheus en Eurydice” op zaterdag en zondag 5 en 6 september 2015

“Orpheus en Eurydice” is een van de bekendste mythische liefdesgeschiedenissen uit de wereldliteratuur. De teksten zijn omgezet naar hedendaags taalgebruik. De muziek komt uit bekende opera’s. De scènes worden gespeeld op verschillende locaties in de prachtige tuin van Villa Schoutenhoeck in Zwartewaal. Het belooft een voorstelling te worden met dans, zang, muziek, drama, spektakel en humor.

De voorstelling is gebaseerd op de oude Griekse verhalen van Ovidius en Vergilius.

Het verhaalclb - orpheus brielle
Orpheus verliest zijn geliefde Eurydice op hun trouwdag wanneer ze door een giftige slang gebeten wordt. Door verdriet overmand besluit hij af te dalen in het schimmenrijk om de god van de onderwereld te smeken haar weer terug te geven aan de wereld van de levenden. Geroerd door zijn muziek weet Persephone haar man te overtuigen en stemt Hades daarmee in. Er is echter één voorwaarde: hij mag niet omkijken voordat ze samen weer veilig in de wereld der mensen zijn…

Voorstelling
Data: zaterdag 5 september 2015 aanvang 15.30 en 20.30 & zondag 6 september 2015 aanvang 15.30 en 20.30
Regie, scriptbewerking: Margareth van Rooijen en Mirjam Stolk
Muzikale regie: Desiree van Daalen
Coördinatie: Teruska Hoogenbosch
Productie: Rein Groen en Cor Maljers
Locatie: Villa Schoutenhoeck, Molendijk 2 in Zwartewaal

Kaartverkoop
Tot en met 4 september 17.00 via BREStheater 17:00: online via www.brestheater.nl of via kaartverkoop@brestheater.nl. Kaarten kosten € 12,50 en voor kinderen tot en met 12 jaar € 5,00! NB. De theaterkassa is tot en met 1 september gesloten. Wel bereikbaar via kaartverkoop@brestheater.nl en www.brestheater.nl

Na 4 september 17:00 zijn kaarten (indien voorradig) te koop bij Villa Schoutenhoeck.