Image

Open monumentendag Brielle

Sounds like Juggling

Ratelende ballonnen, zoemende stokken, vliegende speakers, een enorme knikkerbaan vol sensoren: zo heb je jongleren nog nooit gehoord, en muziek nog nooit gezien! Dankzij zelfgebouwde instrumenten wordt jongleren muziek, en maak je muziek door te jongleren

Tijd: 14.30, 18.00 en 19.30 uur, +/- 30 min
Locatie: Sint-Catharijnekerk, Sint- Catharijnehof 1

Gelieve 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn in verband met de coronaprocedure. 1,5 Meter afstand is de norm. Er wordt naar uw contactgegevens gevraagd en u wordt naar uw plek begeleid.

Tall Tales: One of these Days

Partneracrobatiek, dans en jongleren worden gemixt tot een verrassende en wervelende choreografie. Een funky show, vol energie, op een soundtrack van artiesten als Pink Floyd, Tom Waits en Jimi Hendrix. In One of these Days testen de performers hun eigen uithoudingsvermogen en dat van elkaar.

Tijd: 15.00 en 16.30 uur, +/- 30 min
Locatie: Arsenaal, Rozemarijnstraat 46

Gelieve 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn in verband met de coronaprocedure. 1,5 Meter afstand is de norm. Er wordt naar uw contactgegevens gevraagd en u wordt naar uw plek begeleid.

(Un)chained

In (Un)chained, met een sausje van brute vrouwen kracht en een mix van jongleren, acrobatiek, diabolo van top niveau en slepen Roel en Eva traditioneel circus de 21e eeuw in. Zit met je neus op 1,5m van de actie, ervaar de artiesten live en zie hoe de grenzen tussen artiesten en publiek vervagen.

Tijd: 14.00, 15.30 en 17.00 uur, +/- 30 minuten
Locatie: Schoolplein Geuzenschip, Venkelstraat 18

Gelieve 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn in verband met de coronaprocedure. 1,5 Meter afstand is de norm. Er wordt naar uw contactgegevens gevraagd en u wordt naar uw plek begeleid.

Fototentoonstelling Sjoel

Op Open Monumentendag is in de Sjoel de tentoonstelling “75 jaar bevrijding” te zien. Met foto’s van die heuglijke dagen in mei 1945 en interessante foto’s van de tijd na de oorlog, de vijftiger/zestiger jaren. Bovendien zijn er bijzondere verhalen te lezen.

Tijd: tussen 12.00 tot 17.00 uur, reserveren verplicht
Locatie:
Turfkade 16

Ieder uur start een tijdslot van 45 minuten, er geldt en maximum van 10 personen, huisgenoten tellen als 1 persoon. Men moet vooraf reserveren via sjoeltickets@gmail.com, waarbij men ook moet aangeven of er sprake is van huisgenoten. Men kan reserveren van 3 september tot en met 12 september 2020.

Bezoek de Bastions

Bezoek Bastion V, gewijd aan de Franse tijd met een film van ca 5 minuten en het Kruitmagazijn in de courtine tussen Bastion VI en VII: gerestaureerd en voor het eerst open voor het grote publiek! In Bastion VIII loopt u deze dag in en om de drie ruimtes en ziet waar vroeger met kruit gewerkt werd.

In 1713 was de huidige vesting Brielle een feit. Het resultaat van bijna twintig jaar werken was een mooi voorbeeld van het zogeheten (oud) Nederlands vestingstelsel. In de plaats van de (relatief dunne) stenen muren waren brede aarden wallen en bastions opgeworpen, omgeven door een brede gracht. Lees meer over de geschiedenis en het werk op de vestingwerken op www.levedevestingbrielle.nl.

U wordt gewezen op de coronaregels. Geeft u elkaar de ruimte en er geldt een maximum aantal bezoekers tegelijkertijd.

Historisch Museum

Kom op Open Monumentendag naar hét museum over de Tachtigjarige Oorlog en bekijk ook de tentoonstelling ’75 Jaar Vrijheid’ met objecten die getuigenissen vormen van Brielle en omstreken tijdens WO II en de dagen na de Bevrijding.

Tijd: 10.00 – 17.00 uur, Markt 1.
Reserveren wordt aangeraden: www.historischmuseumdenbriel.nl

Wandel door de vesting

Bezoek het Asylplein, stap eens binnen in het voormalige kerkgebouw van Vrijzinnigen Brielle aan de Kerkstraat 10 (deze dag geopend) en loop langs de Maarlandhaven richting Molen ’t Vliegend Hert. Loop verder langs het Kruithuis, door de Kaaipoort en bezoek het groene ravelijn aan de Kaaisingel. In de Sint-Catharijnekerk is de hele dag een expositie te bezichtigen over de restauratie van het Kamorgel.