Image

Wandeling door Historisch Brielle

Hoe kun je Brielle en omgeving beter leren kennen dan er doorheen te wandelen en te genieten van al het moois wat er te zien valt? Al wandelend door de stadskern van Brielle komt de historie weer tot leven.

In samenwerking met vele organisaties uit Brielle heeft de Stichting Samenwerkende Wandelgroepen Brielle een unieke wandeling door historisch Brielle gecreëerd, welke in 2020 voor de eerste maal gehouden is op zaterdag 26 september. Data voor 2021 en 2022 zijn nog niet bekend.

Inschrijven

Inschrijven voor deze wandeltocht met een aantal opmerkelijke verrassingen kan t.z.t. via een inschrijfformulier op de website van de Koninklijke Wandelbond (KNWB).

Startprocedure (onder voorbehoud)

 

  • Wanneer u inschrijft voor de 30 km, meldt u zich tussen 7.45 uur en 8.15 uur aan bij de start.
  • U toont de QR-code op papier of telefoon, u ontvangt het routeboekje en u kunt vanaf 8.00 uur op aanwijzing van de organisatie zo snel mogelijk vertrekken, doch uiterlijk om 8.45 uur.
  • Wanneer u inschrijft voor de 25 km, meldt u zich tussen 8.15 uur en 8.45 uur aan bij de start.
  • U toont de QR-code op papier of telefoon, u ontvangt het routeboekje en u kunt vanaf 8.30 uur op aanwijzing van de organisatie zo snel mogelijk vertrekken, doch uiterlijk om 9.15 uur
  • Wanneer u inschrijft voor de 20 km, meldt u zich tussen 8.45 uur en 9.15 uur aan bij de start.
  • U toont de QR-code op papier of telefoon, u ontvangt het routeboekje en u kunt vanaf 9.00 uur op aanwijzing van de organisatie zo snel mogelijk vertrekken, doch uiterlijk om 9.45 uur
  • Wanneer u inschrijft voor de 15 km, meldt u zich tussen 9.15 uur en 9.45 uur aan bij de start.
  • U toont de QR-code op papier of telefoon, u ontvangt het routeboekje en u kunt vanaf 9.30 uur op aanwijzing van de organisatie zo snel mogelijk vertrekken, doch uiterlijk om 10.15 uur
  • Wanneer u inschrijft voor de 7 km, meldt u zich tussen 9.45 uur en 10.15 uur aan bij de start.
  • U toont de QR-code op papier of telefoon, u ontvangt het routeboekje en u kunt vanaf 10.00 uur op aanwijzing van de organisatie zo snel mogelijk vertrekken, doch uiterlijk om 10.45 uur

Het inchecken met behulp van de QR-code gaat snel maar uiteraard blijft er gelegenheid voor het nuttigen van koffie of —thee.

Rustpunten

Onderweg komt u 2 rust- en controlepunten tegen op een opmerkelijke plaats. Waar? Laat u zich verrassen. Verder treft u op de route nog meer rustmogelijkheden. 

Afhankelijk van de tijd die u over uw route gaat doen, heeft u wellicht nog een mogelijkheid om even te genieten van Brielle. Er is natuurlijk veel meer te zien dan wat tijdens de wandeltocht voorbij gegaan is, dus ga dan Brielle nog even in. Lukt het niet op de dag van de wandeling, geen probleem. Brielle heeft een zeer actieve Gidsengroep met zeer ervaren leden, die u graag op een andere dag rondleiden door Brielle en nader informeren. Een afspraak is snel gemaakt.