Jumbo Big Band Festival Brielle

Big Band Festival Brielle

Het Jumbo Big Band Festival valt dit jaar op zaterdag 15 september. Op de markt in de sfeervolle binnenstad van vestingstadje Brielle staat deze dag een podium waar ’s middags een big band concours en ’s avonds een hoofdact gespeeld wordt.

Concours

’s Middags vanaf 13.00 uur spelen er vier Nederlandse big bands in een concours waar ze worden beoordeeld door een vakjury:

13.00 – 13.50 uur SwingTime Big Band o.l.v. Udo van Boven

14.30 – 15.20 uur Persi Swing Collective Big Band o.l.v. Daan Bogers

16.00 – 16.50 uur New Harlem Deluxe Big Band o.l.v. Lorenzo Mignacca

17.30 – 18.20 uur Swinging Affair Big Band o.l.v. Jan Spruit

Intermezzo

18.30 – 20.30 uur Potters ‘draait door’; jazz-dj Marcel Potters veegt in alle toonsoorten de vloer aan, de Hoofdwacht serveert daarbij voor € 9,- een Brielse Big Band Burger

19.30 – 19.45 uur Prijsuitreiking Jerry van Rooyen Big Band prijs door jury m.m.v. Hans de Vette (hoofdsponsor Jumbo)

De jury bestaat uit Krijn van Driel, Ibernice McBean en Henk Meutgeer. De Jerry van Rooyen Big Band prijs is door de Stichting Kunst en Cultuur in het leven geroepen ter bevordering van big band muziek en bestaat uit een geldbedrag en een door de Brielse kunstenares Willy Groot gemaakt beeldje van Jerry van Rooyen.

Avondprogramma

21.00 – 23.30 uur Quintessence Big Band o.l.v. Lode Mertens met Ibernice MacBean “Here’s to Ella”, een ode aan de legendarische jazzzangeres Ella Fitzgerald.

Gratis entree

Het Jumbo Big Band Festival bijwonen is kosteloos. Parkeren kunt u het beste op het Parkeerterrein aan de Thoelaverweg bij de Jumbo net buiten de vesting, ook dit is gratis.

Voor het laatste nieuws Big Band Festival Brielle, gaat u naar de FACEBOOKPAGINA.

jerry van rooijen big band prijs festival brielle