Home

stca

Stichting ‘Vrienden van het Brielsche Carillon’

Brielle beschikt met een aantal oorspronkelijke klokken die al eeuwenlang in de ‘Brielse dom’ hangen, over een van de mooiste carillons van Nederland. De klokken zijn lange tijd cruciaal geweest in het dagelijks leven van de Briellenaren, bijvoorbeeld voor het markeren van de tijd, het aankondigen van bijzondere gebeurtenissen en het waarschuwen voor gevaar. Maar de tijden zijn veranderd en de klokken krijgen tegenwoordig minder aandacht.

Om het carillon meer in de belangstelling te brengen is in 1995 door een aantal enthousiaste Briellenaren de stichting “Vrienden van het Brielsche Carillon” opgericht.

De Stichting werkt met de gemeente samen bij:

  • Het geven van informatie over de aard en de geschiedenis van het carillon.
  • Het in authentieke staat brengen en houden van klokkenspel en mechaniek.
  • Het organiseren van concerten en bespelingen.

De doelstellingen van de Stichting kunnen worden gerealiseerd door subsidies van de gemeente, de giften van onze donateurs, de verkoop van publikaties, cd’s en foto’s en de inkomsten uit giften bij concerten en rondleidingen.

Wat vindt u op deze site?
U komt wat te weten over de lange geschiedenis van toren en carillon, u vindt er foto’s en u wordt ge├»nformeerd over de activiteiten van de stichting. Ook krijgt u informatie over de nieuwe klokken. Maar het mooiste is toch het geluid van het carillon.