Cultuurladder

Cultuurladder

Welkom bij de Cultuurkalender; dé culturele agenda van Brielle.

Hier ziet ziet u de evenementenkalender. Deze kalender wordt wekelijks bijgewerkt en is tevens, samengevat, in het Briels Nieuwsland te vinden. Heeft u iets te melden op het gebied van kunst en cultuur in de gemeente Brielle dan kunt u uw bijdrage(en) hier zelf in één van de invoerblokken in de rechter kolom invoeren. Uw bijdrage wordt eerst door de redactie bekeken op inhoud en dan eventueel geplaatst. Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!

 • Hoe is het weer hier rond Brielle?
  10°
  8°
  Zo
  9°
  Ma
  9°
  Di
  10°
  Wo
  Weer in OpenWeatherMap

Evenementen

Voeg evenement toe Afbreken
Dank voor uw bijdrage
Categorie
Aanvangsdatum
Einddatum
Aanvangstijd
Eindtijd
« Vorige maand Februari 2019 Volgende maand »
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
2
 • Exposities in 't Dijckhuis
 • 20:30Max van den Burg in BREStheater
23
2
 • Exposities in 't Dijckhuis
 • 20:30Taylor Made in BREStheater
24
1
 • Exposities in 't Dijckhuis
25
1
 • Exposities in 't Dijckhuis
26
1
 • Exposities in 't Dijckhuis
27
3
 • Exposities in 't Dijckhuis
 • 14:00Boek & Film in de Infirmerie
 • 15:00De Snoepfabriek (4+) in BREStheater
28
3
 • Exposities in 't Dijckhuis
 • 20:00Kunstavonden met drs Ivo de Jong
 • 20:30 Patrick Nederkoorn en Jan Beuving in BREStheater
1
2
3

Februari 2019

Exposities in 't Dijckhuis

vrijdag 1 februari 2019 / donderdag 28 februari 2019

Exposities in januari en februari: Houtkunst van Evert Peelen en Symboliek en Mysterie van Ineke van der Jagt

Evert Peelen, houtkunstenaar
Het perfecte van het imperfecte, Wabi Sabi, vormt Everts Peelens basis. Deze natuurfilosofie bestaat al eeuwen en gaat zowel over weglaten, niet compleet of af zijn, soberheid, minimalisme, als over het perfecte van het imperfecte, de schoonheid van het onvolmaakte, veroudering en vergankelijkheid. Acceptatie speelt een grote rol naast aandacht, onderhoud en herstel.
Een koperen plaat gaat na verloop van tijd oxideren: een prachtige turquoise kleur ontstaat. Mensen verrimpelen met het klimmen der jaren: diepte, karakter, echtheid toont zich. Hout krimpt,
zet uit, scheurt, verandert van vorm en kleur. Fascinerend!
Evert accentueert dat. Evert Peelen draait schalen, potten en vazen. Ook vervaardigt hij houten objecten. Dit alles gaat gepaard met de nodige humor. Zijn werk is voorzien van een lach en een traan.
Alles kent een verhaal!

www.evertinhout.nl

SYMBOLIEK EN MYSTERIE door Ineke van der Jagt
Al 30 jaar is ze met creativiteit bezig, in het verleden batikken en zijde schilderen en al sinds de oprichting lid van de Kunstkring Voorne. Ze heeft zich bekwaamd in diverse disciplines,
regelmatig deelgenomen aan cursussen en kunstmarkten in binnen- en buitenland en heeft in de zomermaanden creatieve workshops verzorgd in Frankrijk.
Tegenwoordig legt zij zich toe op het schilderen. Ze maakt gebruik van acrylverf, pigmenten en gemengde technieken op doek. Omdat ze in haar schilderijen gebruik maakt van fantasie, intuïtieve en symbolische elementen, licht en donker, leven en dood, is in ieder schilderij wel iets van het mysterie voelbaar. Ruimte voor de kijker om weg te dromen in deze fantasiewereld en de essentie van de ander te raken. Maar waarom zou ze nog meer verklappen? Komt U zelf maar kijken.


t Dijckhuis: Dijckpotingen 10, 3237 AK Vierpolders
Kijk voor openingstijden op www.dijckhuis.nl/info dijckhuis, of bel 0181 417 328
Zaal Veckhoek is van maandag tot donderdag toegankelijk van 17.00-19.00 uur, op
vrijdag van 16.00-22.00 en zaterdag van 10.00-11.30 uur (tenzij incidentele verhuur).

Max van den Burg in BREStheater

vrijdag 22 februari 2019
20:30 / 00:00
Cabaret

PAASBEST

Goed gekleed, met getrimd baardje en in topconditie voert hij zijn publiek genadeloos langs de rafelranden van onze perfect gestylde wereld. Een wereld waarin je niet meer weet of je iemand met meneer, mevrouw of gewoon met "Hey!" moet aanspreken en waarin je voortdurend moet uitkijken voor allergenen, gluten, giftige eieren of Gen X in je drinkwater.

Beeld: Max van den Burg

Kaarten á €15 zijn te bestellen via www.brestheater.nl of op wo en do tussen 09.30 en 12.30 uur of vr tussen 14.00 - 17.00 uur bij de theaterkassa of één uur voor aanvang van een voorstelling, zolang de zaal nog niet vol is.

Taylor Made in BREStheater

zaterdag 23 februari 2019
20:30 / 00:00

Pijn Humor & de Rest

Discriminatie, homoseksualiteit, liefde, verslaving, familie en gezin. Allemaal facetten uit het leven.

Na twee uitverkochte shows in theater Islemunda Rotterdam, komt Pijn, humor & de rest nu naar Brielle. Pijn, humor & de rest is een multidisciplinair theaterstuk, geschreven door de in Hellevoetsluis wonende Brandon Taylor. Samen met elf totaal verschillende podiumkunstenaars uit de regio nemen zij u mee door verschillende en herkenbare facetten uit het leven. Geniet van Spoken Word, dans, zang, rap en spel tijdens de show waarin iedereen een stukje van zichzelf herkent. Want het leven bestaat immers uit Pijn, humor en de rest is….?

Inmiddels uitverkocht. Aanvang 20.30 uur.

Boek & Film in de Infirmerie

woensdag 27 februari 2019
14:00 / 00:00

Het boek of de film. Welke vind jij beter? Leen een exemplaar van het boek, bekijk de film en oordeel zelf! Voorafgaand aan de film, kun je een exemplaar van het boek lenen in de bibliotheek, zodat je boek & film optimaal kunt vergelijken.
Deze middag wordt de film naar het boek “Rachel” van Daphne Du Maurier vertoond.

De film vertelt het verhaal van Ambrose. Hij trouwt in Italië met Rachel, gravin Sangaletti. Zijn neef Philip ontvangt nog een paar brieven, maar die zijn niet erg opgewekt. Wanneer Philip naar Italië reist om Ambrose te bezoeken, is het al laat...Ambrose is gestorven, maar de omstandigheden waaronder zijn zonder meer raadselachtig. Als Rachel enige tijd later naar Engeland komt, is Philip argwanend. Is zij een lieve en charmante vrouw of juist een koele moordenares..?

De Infirmerie, Brielle | woensdag 27 februari | 14.00 – 16.00 uur | Toegang € 7,50 / € 5,- bibliotheekleden

Aanmelden via de website van de bibliotheek via deze link.

De Snoepfabriek (4+) in BREStheater

woensdag 27 februari 2019
15:00 / 00:00
JeugdDe snoepjes zijn ouderwets en worden niet meer verkocht. Het roer moet om! In een ultieme poging de fabriek te redden, slaan snoepmakers Zoet, Zout, Zuur en Bitter de handen ineen om het lekkerste snoepje ooit te fabriceren! Het is erop of eronder. Zullen zij De Snoepfabriek weten te redden van de dreigende ondergang!? De Snoepfabriek is alweer de vijfde spetterende muzikale voorstelling van Kleintje Kaf en zit vol met nieuwe liedjes.

Kaarten á €8,50 / €5 (kind) zijn te bestellen via www.brestheater.nl of op wo en do tussen 09.30 en 12.30 uur of vr tussen 14.00 - 17.00 uur bij de theaterkassa of één uur voor aanvang van een voorstelling, zolang de zaal nog niet vol is.

Kunstavonden met drs Ivo de Jong

donderdag 28 februari 2019
20:00 / 00:00

Data: 14 en 28 februari en 14 maart: 'Drie vrijzinnige kunstenaars uit de 20e eeuw'

Locatie; Kerkstraat 10 in Brielle (Gebouw Vrijzinnigen Brielle en omstreken)

Aanvang 20:00 uur. Uw bijdrage: €7 per avond

U kunt alle drie de avonden bezoeken of kiezen voor 1 of 2 avonden. 

Www.vrijzinnigenbrielle.nl

 

Ernst Barlach,Alberto Giacometti en Alexej von Jawlensky, drie Vrijzinnige kunstenaars uit de 20e eeuw, worden in beeld en woord besproken op de kunstavonden. Deze veelzijdige en bevlogen kunstenaars inspireren Ivo de Jong al dertig jaar. Ivo zal op zijn inspirerende wijze invulling aan deze avonden geven. Welkom! 

 

Graag vooraf opgeven via e-mail: clas1946@gmail.com.

Patrick Nederkoorn en Jan Beuving in BREStheater

donderdag 28 februari 2019
20:30 / 00:00

Leuker kunnen we het niet maken (try-out)

Cabaretiers Jan Beuving en Patrick Nederkoorn duiken voor u in de kleinste letters en de grootste valkuilen van onze belastingdienst, maar leggen ook de liefde bloot achter al die bureaucratie. Dé voorstelling met toegevoegde waarde!

Hoeveel soorten belasting zijn er? Wie likte eigenlijk al die blauwe enveloppen dicht? En kunnen we het écht niet leuker maken?

Hun soloprogramma’s Raaklijn en Het komt nu wel heel dichtbij werden lovend ontvangen door pers en publiek en beide heren werden genomineerd voor de Neerlands Hoop 2017. Tijdens de aangiftemaanden maken zij dit uitstapje met zijn tweeën voor een selecte groep theaters.

Kaarten á €16,50 zijn te bestellen via www.brestheater.nl of op wo en do tussen 09.30 en 12.30 uur of vr tussen 14.00 - 17.00 uur bij de theaterkassa of één uur voor aanvang van een voorstelling, zolang de zaal nog niet vol is.

Heeft u uw bijdrage verzonden? Dank u! Om u eventueel te kunnen bereiken verzoeken wij u vriendelijk hieronder in het veld ‘Uw e-mailadres’ uw eigen e-mailadres in te vullen en daarna op de grijze pijl te klikken om te verzenden. Bij voorbaat hartelijk dank!

captcha