Agenda

Concert En Chantant: 'After Silence'
Zondag, 18 Oktober 2020, 14:30 - 16:00

Op 18 oktober geeft Vocaal Ensemble ‘En Chantant’ een herfstconcert in de Sint-Catharijnekerk van Brielle. Omdat het ensemble in deze periode de eenzaamheid van ouderen iets te willen verlichten, hebben wij contact opgenomen met het Catharina Gasthuis te Brielle om de bewoners aan te bieden ons concert gratis bij te wonen.

We laten u kennismaken met een muzikale vertolking van wat wij mensen kunnen ervaren in en na de stilte. U hoort o.a. muziek van Sibelius, Nystedt, Elgar, Pärt en Rheinberger. Maar er is meer waardoor u zich kunt laten meevoeren in stilte met een bijzonder en fraai geluid. Zoals u van ons gewend bent, krijgt u een sfeervolle muzikale middag met bijzondere muziek, vertolkt door gepassioneerde zangers.

En Chantant staat bij dit concert opnieuw onder leiding van Mirjam van den Hoek. Zij maakte al vroeg kennis met muziek middels viool- en pianolessen. In het zesde jaar van het VWO begon ze met de vooropleiding koordirectie bij Wiecher Mandemaker om zich voor te bereiden op de Bachelor Koordirectie. Ze studeerde op Codarts (Hogeschool voor de Kunsten, Rotterdam). Ze heeft al verscheidene koren onder haar hoede gehad, zoals het vrouwenkoor ‘van Bach tot Beatles’, ‘Krashna Kamerkoor Delft’, ‘Thomaskoor’ en als uitwisseling het gemengd kamerkoor ‘AVE’ uit Apeldoorn. Ook staat ze vaak voor het eerstejaarskoor van Codarts en dirigeert ze regelmatig de Laurenscantorij in de ochtenddienst. Ze kreeg masterclasses van Philip Pickett, Arie van Beek en Paul Valk. Redenen te over om naar dit concert te komen luisteren.

In deze periode van Corona hanteert het ensemble uiteraard de richtlijnen van het R.I.V.M. U zult in de kerk de aanwijzingen duidelijk aantreffen.
Deze bijzondere periode is tevens de reden dat dit concert tweemaal in de middag gegeven wordt. Zo bieden ze een ieder voldoende afstand en kan toch iedereen komen genieten van deze prachtige liederen.

Kaarten zijn van 1 t/m 14 oktober te bestellen via de website www.enchantant.nl, via de koorleden en bij Boekhandel Hoofdstuk Eén in Brielle . Bij de boekhandel zijn de kaarten verkrijgbaar t/m zaterdag 17 oktober.

Als u lid bent van de Vereniging Vrienden van de Catharijnekerk betaalt u ook aan de kerk een entreeprijs van slechts € 10,00. Als u een Vriendenpas heeft kunt u die meenemen (niet verplicht).

  • Datum: 18 oktober, 14.30 en 16.00 uur.
  • Open: Kerk open vanaf 20 minuten voor aanvang van het concert.
  • Entree: € 12,50, voorverkoop € 10,00.
  • Entree Vrienden van de Catharijne: € 10,00.

Locatie Sint-Catharijnekerk