Expositie- en Tentoonstellingenkalender

Exposities en Tentoonstellingen

Welkom bij de Expositie- en Tentoonstellingenkalender van Brielle.

U zie hier de expositie- en tentoonstellingenkalender. Deze kalender wordt wekelijks bijgewerkt en is tevens, samengevat, in het Briels Nieuwsland te vinden. Heeft u iets te melden op het gebied van kunst en cultuur in de gemeente Brielle dan kunt u uw bijdrage(en) hier zelf in één van de invoerblokken in de rechter kolom invoeren. Uw bijdrage wordt eerst door de redactie bekeken op inhoud en dan eventueel geplaatst.

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!

 • Hoe is het weer hier rond Brielle?
  10°
  9°
  Di
  9°
  Wo
  10°
  Do
  11°
  Vr
  13°
  Za

Exposties / Tentoonstellingen

Voeg item toe Afbreken
Dank voor uw bijdrage
Categorie
Aanvangsdatum
Einddatum
Aanvangstijd
Eindtijd
« Vorige maand April 2018 Volgende maand »
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6

April 2018

“Sieraden en Koeien” in ’t Dijckhuis.

zondag 1 april 2018 / maandag 23 april 2018
Expositie

cl - dijckhuis maart aprilAnli de Vries voltooide na een kaderopleiding creatieve handvaardigheid de opleiding goudsmid aan de Vakschool voor Goud- en Zilversmeden in Schoonhoven.
In haar atelier in Zwartewaal ontwerpt en maakt zij sinds 1999 sieraden van voornamelijk zilver. Naast de in West-Europa gangbare technieken gebruikt ze ambachtelijke toepassingen die zij heeft geleerd van edelsmeden in Zuidoost-Azië. Een doordacht ontwikkelingsproces vormt de basis voor elk sieraad. Bij het ontwerpen van haar sieraden gaat zij uit van hoe zij het leven ervaart, met geometrische figuren als uitgangspunt die symbool staan voor wetmatigheden en regels, de toevoegingen zorgen voor spanning en balans. Het samenspel van ambachtelijke
technieken en eigenzinnige vormgeving typeren haar werk. Sieraden die gedragen willen worden.
Anli de Vries heeft zowel in binnen- als buitenland geëxposeerd.

Ria van der Touw exposeert koeienschilderijen en andere boerderij dieren. Na het schilderen van heel veel verschillende dingen zijn nu al jaren boerderijdieren haar favoriete onderwerp en zeker 'de koe' waar zij al verschillende prijzen mee heeft gewonnen. Haar schilderijen zijn te bewonderen op diverse kunstmarkten, bij haar thuis en nu in t Dijckhuis.
Ook kan men bij haar terecht voor een gezellige workshop dikke dames, vrolijke koeien en poezen schilderen. www.kunstigekoeien.nl

t Dijckhuis: Dijckpotingen 10, 3237 AK Vierpolders
Kijk voor openingstijden op www.dijckhuis.nl/info dijckhuis, of bel 0181 417 328
Zaal Veckhoek is van maandag tot donderdag toegankelijk van 17.00-19.00 uur, op vrijdag van 16.00-22.00 en zaterdag van 10.00-11.30 uur (tenzij incidentele verhuur).

Kunstexposities in 't Dijckhuis

woensdag 25 april 2018 / zaterdag 30 juni 2018

In mei en juni (vanaf 25 april) zijn er nieuwe exposities in t Dijckhuis te bezichtigen: vrolijke schilderijen van Jaïr Maarsen en eerlijke kunst voor een goed doel van True-Art.

Jaïr Maarsen is een ondernemende jongen (21) met een verstandelijke beperking en al een flink aantal jaren kunstenaar. Hij schildert met acrylverf, in een atelier in Hellevoetsluis. Jaïr schildert vanuit zijn fantasie maar hij maakt ook weleens geheel op eigen wijze schilderijen van beroemde schilders na. Schilderen is zijn passie en het maakt hemzelf en anderen vrolijk.
Er hangen ondertussen zelfs werken van hem in Groot Brittannië, Tsjechië en Canada. Jaïr werkt in Hellevoetsluis bij hondenschool Kynologisch Nederland en in Spijkenisse op de zorgboerderij. Daarnaast heeft hij ook nog veel andere hobby s zoals toneel, dansen, circus, duiken en zeilen. Met zeilen zal hij in 2019 Nederland vertegenwoordigen tijdens de SpeciaL Olympics in Abu
Dhabi. Jaïr heeft zijn eigen kunstuitleen en verkoop. Daarnaast krijgt hij veel opdrachten.
www.picassovis.nl

True-Art eerlijke kunst voor een goed doel!
Gerda van Dijk en Yvonne Brugts doen aan beeldhouwen. Zij maken beelden van speksteen, albast, serpetijn en celeniet. Met de verkoop van deze beelden ondersteunen zij goede doelen welke gerund worden door vrijwilligers. Een aantal jaren ondersteunen zij "Eyes on Ghana"; www.eyesonghana.org
Op www.true-art.nl vindt u een overzicht van hun eigen gemaakte kunst en kunt u alle creaties bekijken.
True-Art | Eerlijke kunst voor een eerlijk doel!

t Dijckhuis: Dijckpotingen 10, 3237 AK Vierpolders
Kijk voor openingstijden op www.dijckhuis.nl/info dijckhuis, of bel 0181 417 328
Zaal Veckhoek is van maandag tot donderdag toegankelijk van 17.00-19.00 uur, op vrijdag van 16.00-22.00 en zaterdag van 10.00-11.30 uur (tenzij incidentele verhuur).

 

cl - kunstexpositie mei juni dijckhuis

Heeft u uw bijdrage verzonden? Dank u! Om u eventueel te kunnen bereiken verzoeken wij u vriendelijk hieronder in het veld ‘Uw e-mailadres’ uw eigen e-mailadres in te vullen en daarna op de grijze pijl te klikken om te verzenden. Bij voorbaat hartelijk dank!

captcha