Grootse rondleidingen voor heel kleine gezelschappen

Vanaf december 2020 biedt Historisch Museum Den Briel zeer exclusieve rondleidingen voor heel kleine gezelschappen aan. Het maximaal aantal deelnemers per rondleiding is drie personen. Enthousiaste, ervaren rondleiders nemen de deelnemers mee door het gehele museum: de rondleiding heeft het karakter van een privérondleiding op maat.

Erfgoed Spotten: De Brielse Maskerade

De Brielse Maskerade werd vorig jaar verkozen door het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) als één van de negen tradities van Nederland die mee mochten doen aan hun pilot ‘Erfgoed Spotten’. Kunst en Cultuur Brielle is daarom de afgelopen tijd bezig geweest met het invullen van een speciale 'Erfgoed Spotten- pagina' van de Maskerade.

 

Achter gesloten deuren

Een plaatselijk immaterieel cultureel erfgoed zoals de Maskerade leeft veelal achter de gesloten deuren van Brielle al lang vóór het evenement op 5 december. Velen van ons zijn dan al druk bezig met de voorbereidingen, waaronder het verzinnen van een onderwerp en het vervolgens maken van maskers, spandoeken en kleding. We moeten aan de bak: hoe gaan wij op een ludieke manier vertellen wat wij willen zeggen en hoe doen wij dat zo onherkenbaar mogelijk? Daar gaat veel tijd in zitten, maar dat is niet zichtbaar. Bovendien weten toeristen al helemaal niets van de maskerade als ze niet toevallig op 5 december in Brielle zijn.

Het hele jaar door zichtbaar

Door middel van het scannen van een QR-code kunnen mensen (toeristen en inwoners) door dit project straks het hele jaar door op een leuke, korte manier iets te weten komen over onze typisch Brielse traditie, welke je nergens anders in Nederland tegen komt. Zo wordt het immaterieel erfgoed het héle jaar door beschikbaar gesteld.

Bovenaan de pagina is éérst het één minuut durende filmpje te zien dat vorig jaar is opgenomen tijdens de Maskerade. Het geeft een goed beeld van hoezeer de Maskerade in Brielle leeft. Daarna scrollt men door naar ‘Achtergrond’, ‘In Beeld’ (foto’s met anekdotes) en ‘Geschiedenis’.

De pagina is vanaf nu voor iedereen toegankelijk op:  https://iespotten.nl/maskeradebrielle

 

 

Ontmoet Schrijvers Online

Momenteel is het lastig voor schrijvers een bibliotheek te bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. Ontmoet Schrijvers Online is hier een mooi alternatief voor. Dit wordt georganiseerd door Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

De Kunstketting van Kunstkring Voorne!

De Kunstketting van Kunstkring Voorne!

De kunstketting 2020 van Kunstkring Voorne is voorlopig uitgesteld. Houd de website van de Kunstkring in de gaten voor meer informatie.

Normaal is deze elk weekend te bewonderen, 13.00 uur-17.00 uur, in Galerie Kunst in Uitvoering te Zwartewaal.

Voorstellingen in BREStheater

Voorstellingen in BREStheater

T/m 19 november is het vanwege de huidige coronamaatregelen niet mogelijk voorstellingen te organiseren in BREStheater. 

BREStheater heeft haar programma verder enorm moeten aanpassen, maar het is gelukt om met 30 personen per voorstelling tóch voorstellingen in te plannen. De voorstellingen ná 19 november kunnen hopelijk doorgang hebben.

Nieuwe locatie KoffiePLUS middagen

Nieuwe locatie KoffiePLUS middagen

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert in samenwerking met Welzijn Ouderen regelmatig activiteiten, zoals KoffiePLUS en FilmBieb.

Kunst en Cultuur Brielle

Reede 2A
3232 CV Brielle
E: info@kunstencultuurbrielle.nl
T: 0181 - 41 33 97

Disclaimer

Privacyverklaring

© 2020 Cultuurweb Brielle is onderdeel van Kunst & Cultuur Brielle. Website door Djen Design.

Social media