Blog

Herdenkings-bevrijdingsconcert

Op zaterdag 4 mei geeft Het Randstedelijk Mannenkoor, weer (het is bijna een traditie) een concert in de Sint-Catharijnekerk. Het belooft een mooi concert te worden.

Naast het koor, onder de vertrouwde leiding van dirigent Arjan Breukhoven, zullen ook regionale “coryfeeën” hun muzikale medewerking verlenen. Zo treden de bekende tenor Marten Smeding uit Heenvliet en het geroemde Cui-orkest uit Hellevoetsluis op. Matthijs Breukhoven bespeelt het orgel. Verder zullen vertegenwoordigers van het legerkamp op het Bevrijdingsfestival een re-enactment opvoeren.

Het concert begint, aansluitend aan de herdenking bij de kerk, rond 20.30. Voorafgaand aan dit concert vindt om 19,00 uur een korte plechtigheid in de “Sjoel” plaats.
Aansluitend start vandaar om 19.00 uur een stille tocht die eindigt bij het monument bij de Sint- Catharijnekerk. Hier vindt de herdenking plaats die traditioneel wordt afgesloten met de twee minuten stilte en kransleggingen.

Entree herdenkings-bevrijdingsconcert: gratis

Kaarten zijn verkrijgbaar bij: Stadskantoor Brielle, Historisch Museum, Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES, boekhandel Hoofdstuk Eén, de Sint-Catharijnekerk, ’t Dijckhuis Vierpolders, de Gaffelaar Zwartewaal en via de mail: info@randstedelijkmannenkoor.nl


Bekijk de culturele agenda van Brielle via de Cultuurladder.