Blog

Wandeling Historisch Brielle

Hoe kun je Brielle en omgeving beter leren kennen dan er doorheen te wandelen en te genieten van al het moois wat er te zien valt? Al wandelend door de stadskern van Brielle komt de historie weer tot leven.

In samenwerking met vele organisaties uit Brielle heeft de Stichting Samenwerkende Wandelgroepen Brielle een unieke wandeling door historisch Brielle gecreëerd, welke in 2020 voor de eerste maal gehouden gaat worden.

De wandeling staat gepland op zaterdag 26 september 2020.


‘U wandelt langs vele markante, historische plekjes in en om Brielle die van groot belang zijn geweest voor onze stad, maar ook voor ons land.’

Deze plekjes kunt u allemaal op de routes tegenkomen en natuurlijk ook bezoeken. Lukt het niet op de dag van de wandeling, geen probleem. Brielle heeft een zeer actieve Gidsengroep met zeer ervaren leden, die u graag op een andere dag rondleiden door Brielle en nader informeren. Een afspraak is snel gemaakt.


Afstanden

Niet alle wandelaars leggen een zelfde afstand af. Dat hoeft ook niet, want de mogelijkheid bestaat om in te schrijven voor wandelingen met verschillende lengte. De start en de finish is wél voor alle afstanden gelijk, vanuit restaurant De Brielsche Aap gelegen op een ravelijn, direct naast grote parkeerruimten. De routes lopen door de stadskern van Brielle, maar ook over het grondgebied van Brielle daaromheen, waartoe de dorpskernen Zwartewaal en Vierpolders behoren. Tijdens deze routes zult u diverse rustpunten tegenkomen, waar ook voldoende sanitaire voorzieningen zijn. Daarnaast kent Brielle vele gezellige horecavoorzieningen.

De startlocatie van de wandeling  is goed bereikbaar te voet, per fiets, met de auto en met het openbaar vervoer.

Klik hier voor meer informatie >