Blog

Kerstconcert Vocaal Ensemble En Chantant

Op 14 december om 20.00 uur geeft Vocaal Ensemble ‘En Chantant‘ een concert in de Sint-Catharijnekerk te  Brielle. Het Kerstconcert heeft deze keer als thema  ‘Carols all over the world’. Om u in de stemming te brengen voor de komende kerstdagen heeft het ensemble gekozen voor een aantrekkelijk programma met bekende en iets minder bekende carols.

Carols all over the world : een carol oftewel een kerstlied is in het moderne Engels een feestelijk lied, over het algemeen religieus, maar niet noodzakelijk verbonden met liturgie. Vaak heeft het een dansachtig of populair karakter. Het werkwoord caroling (of “to carol”) verwijst ook naar het zingen van kerstliederen.

Het programma bestaat dit jaar uit allerlei composities die wereldwijd hun oorsprong hebben. Landen als Finland, Wales, Rusland, Schotland en Duitsland lopen als een rode draad door dit concert. Het wordt een sfeervolle muziekavond met gevorderde amateurzangers onder leiding van dirigent André Vis. U hoort onder meer carols van Tsjaikovsky, Pärt,  McMillan, Warlock en Sibelius. Het koperkwartet van Jurgen van Oostenbrugge heeft wederom aangegeven medewerking te verlenen. Het kwartet zal ook twee maal soleren tijdens deze avond.

De kerk is open om 19.30 uur en de toegangsprijs op de avond zelf is € 17,50 (inclusief consumptie).

Kaarten  a € 15,- zijn  online bestellen via www.enchantant.nl, waarbij de kaarten tot 11 december kunnen worden thuisgestuurd. Tevens kunt u voor de kaarten terecht bij Boekhandel ‘Hoofdstuk Een’, Nobelstraat 16 in Brielle, uitsluitend tegen contante betaling. Uiteraard is er ook de mogelijkheid uw kaarten op de avond zelf, aan de kerk te kopen.

Bekijk de gehele culturele agenda van Brielle via de Cultuurladder.