Blog

Boekenweek in de bibliotheek

Van 7 t/m 15 maart is het weer Boekenweek! De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk.

Reden voor Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta om een afwisselend programma samen te stellen dat past bij dit thema. Zo zijn er diverse lezingen over Rebellen en dwarsliggers in de kunst en literatuur en vind je in de bibliotheekvestigingen zelf boekentips en inspirerende boeken in dit thema:

Boekenbal. Een ode aan rebellen en dwarsdenkers

Op 5 maart is er een boekenbal in de bibliotheek in Hellevoetsluis. Het boekenbal is een ode aan de rebellen en dwarsdenkers in de literatuur en maatschappij die ons een spiegel voorhouden. De avond start om 20.00 uur met een lezing door Carrie. Deze rebelse Rotterdamse duizendpoot is onder andere bekend als sociaal advocaat, cabaretière en columniste voor het AD. Ook heeft ze vele boeken uitgebracht, zoals Koninginnen van de nacht (2003). Aansluitend kan er gedanst worden op ‘rebelse’ muziek én kun je ter plekke een gedicht laten maken over een onderwerp naar keuze door sneldichter David Mulder.

Bekijk de gehele culturele agenda van Brielle via de Cultuurladder.