Vertelfestival

Vertelfestival in Brielle

Op zaterdag 4 augustus 2018 kunt u weer luisteren naar spannende, verrassende en ontroerende verhalen tijdens de 11de editie van het Vertelfestival!

Om 11.45 uur is op de Markt de opening van het festival. De vertellingen beginnen om 12.15 uur. Het festival omvat het gebied tussen de tuin van de Rooms-Katholieke kerk aan de Venkelstraat, het schoolplein van het Geuzenschip en de Catharijnekerk.

Zoals elk jaar wordt er speciaal voor de jeugd een spannend verhaal verteld op de meest spectaculaire locatie van Brielle, die normaal niet voor het publiek geopend is: de klokkenzolder van de Sint-Catharijnekerk. Na het verhaal worden de kinderen rondgeleid door de leden van het Klokkenluidersgilde op de luidzolder waar de klokken hangen en mogen ze misschien zelf de klokken luiden.

Om 16.30 uur wordt het festival afgesloten door verteller Wim Daniëls. Deze meester-van-de-taal publiceert boeken met verhalen en verhandelingen over taal. Ook presenteert hij verhalen, columns, en taalrubrieken op radio en televisie, zoals Spijkers met Koppen, DWDD en dagelijks in De Nieuws BV op radio-1. De slotvertelling van Wim Daniëls vindt plaats in de tuin van de Parochiekerk, ingang Venkelstraat.

Flyer Vertelfestival Brielle